ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И БИСКВИТКИ (COOKIES)

Настоящата Политика за поверителност описва вида на личните данни, които „Орбико България” ЕООД, със седалище и адрес на управление гр. София, ул. Източна Тангента № 161, ЕИК 131012382 в качеството си на администратор на данни събира за Вас, целите, основанията, начините им на обработване, както и Вашите права по отношение на обработването на личните Ви данни.

Тази политика е изготвена съгласно принципите на Регламент (ЕС) 2016/679 – Общ регламент относно защитата на личните данни и Закона за защита на личните данни.

Какви Ваши данни обработваме?

При посещение в интернет страницата по принцип не събиране и не обработваме Ваши лични данни, тъй като бихме могли да имаме достъп единствено до IP address, който без допълнителни идентификатори не води до идентифицирането Ви. В определени случаи бихме могли да съберем и други данни посредством задължителни функционални бисквитки, които отново обаче не водят ли идентифицирането Ви. Използването на платформите на Google за статистика (Analytics) е въз основа единствено на анонимни данни.

На какво основание обработваме Вашите лични данни?

Можем да обработваме Вашите данни алтернативно, въз основа на някое от по-долу изброените основания, а именно:

  • Вашето недвусмислено съгласие да обработваме личните Ви данни, изразено чрез действия по изпращане на данните и тяхното потвърждаване, както и получаване на наградата. При съгласие за директен маркетинг за бъдещи промоционални кампании и предложения, следва да отбележите това Ваше желание при първоначалната регистрация в предвиденото за това поле.
  • Легитимният ни интерес да установяваме, упражняваме и защитаваме нашите права във връзка с потенциален или възникнал спор;
  • Изпълнение на законово задължение – във връзка с данъчно или друго законодателство.

За какви цели ще използваме Вашите данни?

Вашите данни са ни необходими, за да можем да предоставим услугите, налични на интернет страницата.

Кой има достъп до Вашата информация?

За да можем да Ви предложим единствено качествени услуги, ние възлагаме някои дейности на външни доставчици, които притежават богат опит, но при спазване на законовите изисквания. Трети страни, на които разкриваме данни могат да бъдат частни организации или държавни органи. При разкриване на данни на държавни органи, ние изпълняваме наши законови задължения.

За какъв срок съхраняваме Вашите данни?

Данни ще бъдат съхранявани за срока, който е необходим, за изпълнение на целите описани по-горе или в законоустановените срокове, ако има такива.

Вашите права по отношение на данните Ви?

Вие можете да упражните всички предвидени в законодателството права, в случай, че сме събрали лични данни, каквито по принцип не събираме, а именно:

  • да достъпите Вашите лични данни и да получите копие от тях;
  • личните Ви данни да бъдат коригирани при неточност или когато данните са непълни;
  • да поискате данните Ви да бъдат заличени, когато са налице условията за това;
  • в определените от закона случаи да изискате обработката на личните Ви данни да бъде ограничена;
  • в определените от закона случаи да направите възражение срещу обработването на Вашите лични данни;
  • да упражните правото си на преносимост на данните и да поискате данните Ви да бъдат предоставени в структуриран, широко употребяван и машинно-четим формат;
  • когато обработването се извършва на основание Вашето съгласие, да оттеглите даденото съгласие по всяко време и без заплащането на каквито и да е такси
  • да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни
  • да оттеглите даденото от Вас съгласие, когато обработването на личните Ви данни се основава на съгласие.

Също така имате право да подадете жалба до Комисия за зашита на личните данни, когато са налице съответните предпоставки за това.


ИЗПОЛЗВАНЕ И УПРАВЛЕНИЕ НА БИСКВИТКИТЕ

Ние използваме бисквитки или подобни инструменти на нашата интернет страница, за да подобрим нейното представяне по време на използването й от Вас. Тази политика обяснява как правим това и какъв е Вашият избор по отношение на употреба на бисквитки.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ БИСКВИТКИТЕ?

HTTP - бисквитка (HTTP cookie), обикновено наричана просто „бисквитка“, е пакет информация, изпратен от уеб сървър към Интернет браузър, например Internet Explorer, Microsoft Edge, Safari, Opera, Mozilla Firefox, Chrome или друг подобен, а след това връщан от браузъра всеки път, когато той получи достъп до този сървър.

Повечето компании използват бисквитки на интернет страниците си, за да подобрят използваемостта.

С КАКВА ЦЕЛ ИЗПОЛЗВАМЕ БИСКВИТКИ?

Бисквитките изпълняват множество различни функции. Например, те ни помагат да анализираме колко добре се представя нашата интернет страница, така че да можем да я подобрим.

КАКВИ ДАННИ СЪБИРАМЕ?

При използване на нашата интернет страница, можем да съберем следните видове бисквитки:

  • Задължителни бисквитки
    Тези бисквитки са строго необходими, за да може интернет страницата да изпълнява своите функции. Тези бисквитки се използват, за да установим автентичността на потребителите, когато те използват интернет страницата, така че да можем да им представим нашите продукти и услуги.
  • Сесийни бисквитки
    Използваме сесийни бисквитки, например за целите на предоставяне на по-индивидуализирани предложения; за да Ви разпознаваме, когато се връщате на нашата интернет страница и други.
    Бисквитките не могат да навредят на Вашите файлове и не въздействат на устройството Ви или работата Ви по никакъв начин.
  • Бисквитки на трети лица
    Част от бисквитките се управляват от съответните трети лица и не се контролират от нас. По-долу са изброени услугите на трети лица, които използваме, някои от които могат да бъдат изключени с помощта на общите настройки на Вашия браузър. За други е необходимо да посетите съответните интернет страници и да следвате предоставените на тях инструкции. Всички те използват различни бисквитки. Например: Google Analytics като може да контролите на https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

КАК ДА ИЗКЛЮЧИТЕ БИСКВИТКИТЕ?

Всички съвременни браузъри ви позволяват да променяте настройките за бисквитки. Обикновено можете да намерите тези настройки в меню „опции“ или „предпочитания“ на вашия браузър. За да сте наясно с тези настройки, следните линкове могат да Ви помогнат или можете да използвате бутона „Помощ“ от менютата на Вашия браузър за повече детайли:

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari web и iOS

Орбико България ЕООД използва 'бисквитки' в сайта на Орбико България. С използването на Услугата, вие се съгласявате да използвате 'бисквитки'. Нашата политика за 'бисквитките' обяснява какви са 'бисквитките', как използваме 'бисквитките', как трети страни, с които може да си партнираме, могат да използват бисквитки, Вашият избор относно 'бисквитките' и допълнителна информация за 'бисквитките'.

» Допълнителна информация « Продължи